Ollaan oltu ukon kanssa jo seitsemisen vuotta yhdessä ja taas tuli uusi sana jota ei ymmärtänyt alkuunkaan. Se on tuo meiän oma murre kuulemma ukon korvaan aivan käsittämätöntä.

Tässä listaa sanoista jotka on mulle arkipäivää ja ukolle hepreaa:

Raasut (laitetaan raasut hellaan) = Tulien tekeminen uuniin, hellaan, kiukaan alle

Riehtilä (paistan lättyjä riehtilällä) = paistinpannu

Illistää = näyttää kieltä, irvistää (joskin mulle irvistäminen on sitä kun näytetää hampaita ja väännellään naamaa)

Takatuuppari (mee sää takatuupparille, mää ajan) = polkupyörän takaritsi

Kihveli = rikkalapio

Tinni = sellainen "vanhanajan valokatkaisin", usein jossain lampuissa on, eli pyöreä namiska jota napsauttamalla menee valot pois ja päälle. Ei missään nimessä minkäänlainen muu katkaisin!

Tihnuuttaa = kun sataa vettä sillälailla vähäsen, tiiättekös kun ei tule kunnon pisaroita

Kapusta = kauha, mieluummin puinen

Mänkki(onpas mennyt mänkkiseksi tämä kastike) = klimppinen, sakea kastike, pottumuusi tms.

Ja kun meillä sanotaan maitopotut, näillä sanotaan POTTUMAITO!

On niitä tässä vuosien varrella varmaan muitakin ollut, ei nyt vaan tuu mieleen. Hankalaa se on olla välillä naimisissa kun on ongelmana tää kielimuuri.

On se kyllä aina ihana mennä pohjanmaalle kun siellä ihmiset osaa puhua kunnolla, oikein nautin siitä kun voi kuunnella. Välillä ilahduttaa myös kun sattuu asiakkaaksi joku meiltä päin, se on kyllä varma että heti huomaan puhetyylistä.

Just keskiviikkona kävi kolme miestä Oulusta, oli hykerryttävää kuunnella kun yks niistä söi ja hoki koko ajan "On tää nii hyvvväää!"

*************

Taas olis viimenen yö töitä edessäpäin, nää menee niin nopeasti. Täytyisi ryhtyä vapaalla kaiveleen kaappeja ja varastoa, ajateltiin laittaa kirppispöytä jotta pääsisi kaikenmoisesta turhasta rojusta eroon... Että pääsis sitten niillä rahoilla ostamaan lisää turhaa rojua ;) Huuto.nettiin aiottiin ensin, mutta ei siellä viitsi myydä ihan nippelinappelitilpehöörää, postikulut tulee jo sen verta kovat jos lähettelee. Ja tietysti se pakkaamisen ja lähettämisen riesa.

Kaikkea kummallista kuulee aina siitä, miks joku ei osta multa evästä. Mä en etes tajua miksi pitäisi selittää miks ei osta, enhän mä ole ketään pakottamassa. Kai se vaan on sit jokin humalatilan oire, porukka mieltää että ovat velvollisia ostamaan. Ukolle sanottiin yks päivä " Mulla oli kyllä kakskymppinen mutta mä vahingossa join sen". Miten joku voi VAHINGOSSA juoda rahansa???!!!Eilen eräs poika pahoitteli että sillä ei ole rahaa kun on hukannut ne. Kaverinsa sanoi sille että mitään oo hukannu, ryypänny olet. Poika siihen surkeana "baarikeiju vie aina mun rahat ja tuo tilalle pahanhajuisen hengityksen". Yksi mies oli kerran todella pahoillaan siitä kun ei jaksa syödä kun oli just ehtinyt käydä mäkkärissä, antoi mulle kourallisen kolikoita "tippiä" siksi kun oli niin pahoillaan. Siinä oli 13 euroa rahaa.

*****

Ai niin, se syntymäpäiväkin oli eilen. Oli ihan samanlainen kuin aina ennenkin, mitään ei tapahtunut. Heräsin kahdelta päivällä ja koko talo oli yhtä kaaoksessa kuin aina muulloinkin, söin juhlalounaaksi karjalanpiirakan ja katoin telkkua. Ja sitten illalla töihin. Rankkaa se on juhliminen. Syntymäpäivälahjaksi sain tytöltä helmistä tehdyn käsikorun, tekstiviestionnittelut tädiltä, siskolta ja serkulta.

Nyt vaan katson etuoikeudekseni sanoa "tässä iässä" eri asiayhteyksissä. Tässä iässä kun on tullut tehtyä sitä ja tätä ja tuota niin... Kuulostaa karmaisevalta. Mutta karmaisevaahan kaikki on muutenkin. Onneksi näitä veemäisiä juhlapäiviä on vaan kerran vuodessa, eipähän vituta ihan joka päivä.