Pirulainen, mökki on niin helkkarin kylmä mut ei ainna Ukolla vielä luonto periksi pistää raasuja leivinuuniin. Onhan se kuitenkin vielä melkees kesä, sanoo! Syyskuussa kehtaa jo lämmittää.

Villasukat vaan jalkaan ja vaatetta päälle, kyllä se tästä..?

Mulla ois tuolla jo karmea kasa lankaa(sen 30 kilon lisäksi mitä on jemmassa viime vuosista...), ainakin pari kiloa odottelemassa että sais muunnettua ne villasukiksi, lapasiksi ja muuksi vastaaviksi. Johonkin mun aika vaan häviää enkä oikeen ehdi muutakuin meno-ja tulomatkalla töihin. Siinä onkin sentäs yhteensä kaks tuntia aikaa, mutta pahus kun se ilo kohta loppuu kun alkaa olla niin pimeetä ettei näe. Pitäisköhän hankkia otsalamppu?

Ukko aina sanoo että se luuli ottaneensa nuoren vaimon(meillä kun on 19v ikäeroa) ja sit se kutoo sukkaa liikennevaloissa niin että nolottaa. Siinäpähän nolottaa, eipä tuo oo valittanut sit enää kun vetäsee ne sukat jalkaansa.

*****

Mää haluisin esittää ihan pikku toivomuksen.. Älkää hyvät ihmiset ottako sitten liian tosissanne mitä kirjoittelen, jo sen takia että yleensä naputtelen silmät ristissä unenpöpperössä(niin se kellonaika ei sano mitään milloin mää oon pöpperöissä..) ja ei tuu aina ihan tarkennettua kaikkea. Jos korjattavaa löytyy, saapi vihjasta ;) Niin ja siis en satuile tänne omiani vaan koetan pysyä ihan totuudessa, kertoa mitä oikeasti tapahtuu mun silmin tuolla kaupungin vilinässä. Ja se mitä ajattelen asioista, nehän voi olla sitten ihan oikeasti ihan jotain muuta miltä näyttää. Eikä ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä. Vannon kautta kiven ja kannon käsi lihajalosteen tuotteen päällä!

*********

Mutta huomenna vielä saa vetää lonkkaa kotosalla, jos sitä voi niin sanoa..Tänään oli siivouspäivä, tai muksut siivos ensin ja me sit ukon kans uusiksi. Kanalaakin pitäis fiksailla pikkuhiljaa kun niiden reppanoiden tarttee saada jo kunnon pesät kun hautomisvimma mitä ilmeisin. Tarttis enää kissankuljetuslaatikossa harjotella. Heinää tarttis jostain, tai olkea. Muutenkin kotioloissa tuntuu että olisi enemmän työllistetty kuin oikeesti töissä..? Jotain hyvää ruokaa tekis mieli tehdä, työpäivinä kun ei oikeen jaksa panostaa. Mutta nakkeja meillä ei syödä. Eikä kyllä makkaraakaan.

******

Tosta ruuasta puheenollen, naurattaa kun olen kuullut muutaman kerran ulkoisesta habitusestani kommentteja ohikulkevilta. Nää on aina semmosia parikymppisiä poikasia joilla ei ole vielä mitään hajua siitä tulevasta kun se missinmittainen tyttöystävä on pyöräyttänyt pari mukulaa ja saa kaupanpäällisiksi muutama tusinaa raskausarpea ja parikymmentä kiloa(en sano että sitä kellekkään toivoisin mutta niin se vaan tuppaa olemaan, elämän tosiasioita). Tai kun oma keskivartalonkasvu kiihtyy muutaman ylimääräisen bissen ja lihapiirakan seurauksena.

Nää poikaset sitten huutelee mulle jotain kuormasta syömisestä ja esittää vertauksia possuihin. HAHAHAA...TÄLLÄ IÄLLÄ(pääsinpäs sanomaan) sitä on aika lailla sinut itsensä kanssa, vaikka mulla on reilumminkin tätä omaaolemusta kerääntynyt, so what? Sehän on kuulkaas ihan mun ongelma(eikä ole edes ongelma) ja voi vaihtaa toiselle puolelle katua jos kuvottaa katella...

****

Se punkku vieläkin juomatta, itse asiassa kaatelinkin sitä tossa jo lasiin pikkasen mutta jäi juomatta kun tiskikone(lue:Ukko tai mukulat) oli pessyt kipon huonosti ja pohjalla oli hapanta maitoa. Yäk. Miks aina mulle? Kerran oon jo juonu puoli lasia punkkua jossa oli kuhisemalla pikkukärpäsiä(pullo oli jääny auki pöydälle ja öttiäiset löytäny sen). Toisella kerralla mun punkusta löytyi luunpalanen jossa oli karvoja (koira perkele?). Nyt en juo enää mitään muuta kuin kirkkaista laseista niin voi syynätä. Kohtalo puuttuu tehokkaasti peliin eikä musta vaan juoppoa saa.